Groente krijgt iets extra’s als je het grilt. Wortel en aardappel mogen vaak wat langer om gaar te worden, maar zwart wil je ze ook niet. Ik gebruik een combinatie van grillen en indirect verwarmen voor het mooiste resultaat.
Ingrediënten
- Zoete aardappels
- Wortels
- Pastinaak
- Knoflook
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Tools
- Een grillpan
- Een ovenschaal
Voorbereiding
- Doe olijfolie in een kommetje en voeg tijm en geperste knoflook toe.
- Maak de wortel en de pastinaak schoon en snij in kleine stukken.
- Schil de aardappels en snij deze in dunne plakken.
- Doe alle groente in een bak en meng de olie met tijm en knoflook erdoorheen.
- Laat dit een uurtje trekken
Op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone.
- Haal de groente met een schuimspaan uit de bak en grill deze boven de directe hitte. Let erop dat je niet teveel losse olie meeneemt.
- Schep af en toe om.
- Als je veel groente hebt, zal je het in een aantal ladingen achter elkaar aan moeten grillen.
- Als je een lading klaar hebt leg je deze even opzij in een andere bak.
- Als je alle groente gegrild hebt, doe je de groente in een ovenschaal.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet deze 30 minuten in de indirecte zone.