De recepten die ik beschrijf bevatten meestal geen zakjes en potjes. Het is leuker om alles zelf te maken. Dat geldt bijvoorbeeld voor ketchup, knoflooksaus en pesto. Dit snelle kipdrumstick gerecht is een uitzondering. Soms heb ik weinig tijd voor voorbereiding en maak ik mijn kinderen toch gelukkig. Het is weinig culinair, maar foolproof.
Ingrediënten
- 2 zakjes Marinademix Saté
- Flinke mok ketjap manis
- 8 Kipdrumsticks
Die Marinademix Saté van Conimex kun je natuurlijk ook zelf maken. Zie onderstaand plaatje voor de ingrediënten.
Tools
- Om te marineren heb je een diepvrieszak nodig, nog handiger is een vacumeermachine met vacumeerzakken.
- Een kerntemperatuurmeter
Voorbereiding
- Doe de inhoud van de zakjes samen met een flinke kop ketjap in een vacumeerzak of diepvrieszak.
- Meng alles goed door elkaar.
- Doe de kipdrumsticks erbij.
- Haal zoveel mogelijk lucht uit de zak en leg de zak ten minste 1 uur in de koelkast.
De kip op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone, ongeveer 160°-180°.
- Leg de kippenpoten in de indirecte zone.
- Haal de kip eraf als de kip 74° is.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!