Soms wil je snel een stukje vlees op de barbecue. Of je vindt de door de slager gemarineerde karbonades veel te zout. Dit recept voor karbonade met pesto is er in een makkelijke en een iets minder makkelijke variant. De makkelijke variant is pesto uit een potje, de niet zo makkelijke, maar veel leukere variant is die met je eigen gemaakte pesto. Het recept voor de lekkerste pesto vind je overigens op deze pagina.
Ingrediënten
- Karbonades
- Potje pesto. Bij 4 karbonades was dit kleine potje pesto nu op geweest.
Tools
Voorbereiding
- Smeer de karbonades in met de pesto en laat dit 10 minuten staan.
Karbonades op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone, ongeveer 160°-180°.
- Gril de karbonades een paar minuten aan beide zijde. De kerntemperatuur moet zo’n 65° zijn.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!