Wij eten bijna nooit spruitjes. Ik kook vaak en ik hou er niet van. Dacht ik. Omdat de meeste groentes toch lekker worden op de barbecue, hoopte ik met dit recept mijn spruitjesweerstand te overwinnen. Dat is gelukt. Ik heb er een barbecue pan voor gebruikt, met een aluminium bakje met sleufjes zal het ook wel lukken.
Ingrediënten
- 1 zak spruitjes
Voor de marinade
- 2 theelepels Knoflookpoeder
- 2 eetlepels Sojasaus
- 3 eetlepels Ketjap
- 1 eetlepel Olijfolie
(Die paprika van de foto, die heb je niet nodig, die staat er voor het kleurtje)
Tools
- Een barbecuepan.
- 1 Aluminium bakje
Als je geen barbecue pan hebt, kun je ook gaatjes maken in de aluminium bakjes.
Bereiding
- Haal de buitenste schilletjes en het harde stronkje van de spruitjes af en snij ze doormidden
- Meng alle ingrediënten van de marinade.
Op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone. De directe zone mag best de helft van je grill oppervlakte zijn. Je moet zo meteen je pan erop kwijt.
- Zet de pan boven de directe zone en doe de spruiten erin.
- Roerbak een minuut of 10. Ze mogen wat mooie bruine stukjes krijgen
- Doe daarna de spruiten in een aluminium bakje en doe daar de marinade bij. Zet deze op de indirecte zone, een minuut of 10-20.
- Haal de spruiten vlak voor het serveren uit het aluminium bakje en doe ze weer in de barbecuepan voor een lekkere bite.