Taart van bloemkool en gehakt

Vandaag was het ‘maak er eens iets moois van dag’. Taart dus. Van bloemkool, gehakt en spek. het zag er prachtig uit en was ook lekker. De bloemkool blijft stevig terwijl die toch gaar is. Het gehakt eromheen is voor de carnivoren. De spekreepjes zorgen ervoor dat de taart niet uitdroogt. Voorbereiding is een half uurtje, barbecuetijd is ongeveer een uur.

Ingrediënten taart van bloemkool met gehakt

Ingrediënten

  • 700 gram rundergehakt
  • 1 bloemkool
  • 2 eieren
  • ½ paprika
  • ½ grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Handvol fijn gesneden peterselie
  • 1 deciliter melk
  • Peper en zout
  • 15 reepjes spek
  • Barbecuesaus

Tools

Voorbereiding bloemkool

  • Snij alle bladeren van de bloemkool weg.
  • Snij de stam van de bloemkool zo, dat deze handig blijft staan.
  • Breng een pan water aan de kook met ruim zout.
  • Kook de bloemkool hier 5 minuten in, haal hem eruit en laat hem drogen en afkoelen.

Bloemkool

Voorbereiding gehakt

  • Snij de halve paprika, de knoflook, de peterselie en de halve ui in fijne stukjes en doe dit in een kom.
  • Voeg het gehakt, 2 eieren en de melk toe.
  • Voeg peper en zout toe als je dat wilt.
  • Meng het geheel met je vingers tot een smeuïge massa.

Gehaktmengsel voor over de bloemkool

Voorbereiding taart

  • Zet de bloemkool op een aluminiumschaal of de onderkant van een springvorm.
  • Smeer het gehaktmengsel er gelijkmatig overheen.

Taart van bloemkool en gehakt

Taart van bloemkool en gehaktDe taart op de barbecue

Taart van gehakt en bloemkool

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *