
De “haas” van een varkenshaas slaat, net als bij de ossenhaas, op het mooiste stukje vlees. Vroeger kreeg de jager dat als beloning. Althans, dat staat zo op Wikipedia. Maar welke jager schiet er nou een varken?
Een varkenshaas is een taps toelopend stukje vlees. Als het heel dun eindigt, dan vouw ik het laatste stukje even om, dan is de varkenshaas overal even dik, en dat gaart wel makkelijk.

Ingrediënten varkenshaas met pesto en spek
Ja, de titel zegt het al. Drie ingrediënten. Als je de pesto zelf maakt, heb je er natuurlijk meer. Onderstaand lijstje is voor één varkenshaasje. Ik snij het in stukken, dan heten het opeens varkenshaasmedaillons, en verdeel het onder de gasten. Als het het enige vlees aan tafel is, eten dames één varkenshaas met zijn tweeën, mannen eten er één de man.
- 1 varkenshaas
- 3 eetlepels pesto
- 7 repen ontbijtspek
Tools
- Een kerntemperatuurmeter
- Cocktailprikkertjes
- Aluminiumfolie
Voorbereiding van de varkenshaas
- Leg 5 repen spek een klein beetje overlappend op een bord.

- Leg hierop de varkenshaas
- Smeer de varkenshaas aan alle kanten in met pesto. Als je een erg taps toelopend stukje varkenshaas hebt, sla dan het laatste stukje even om.

- Vouw de repen spek om de varkenshaas heen. Je hebt waarschijnlijk nu nog een paar plekken waar de varkenshaas nog niet bedekt is.
- Doe om de onbedekte stukken nog wat plakken spek.
- Zet de spek vast met de cocktailprikkertjes.

De varkenshaas met spek en pesto op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone. De directe zone mag ongeveer 160 graden zijn. Weet je niet hoe dat moet, lees dan mijn blogpost daarover.
- Leg de varkenshaas in de indirecte zone.

- Steek je temperatuurmeter in de varkenshaas.
- Als de kerntemperatuur van de varkenshaas ongeveer 50 graden is, leg je de varkenshaas dan in de directe zone van de barbecue.
- Grill alle kanten van de varkenshaas.

- Als de varkenshaas ongeveer 61 graden is, haal je hem van de barbecue.
- Leg de het vlees op een plank en dek het af met aluminiumfolie.
- Wacht 10 minuten.
- Snij je resultaat in plakken van ongeveer anderhalve centimeter en serveer het op een schaal.

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in.