Witte Asperges – Sous-vide gegaard en afgegrild

on

Volgens mij maak je de beste asperges van de barbecue door ze eerst voor te garen en daarna te grillen. Asperges kun je koken in een pan water, sous-vide koken is nog lekkerder. Sous-vide koken (ofwel vacuüm koken) geeft de asperges een fantastische smaak.  Groente op de barbecue geeft een subliem zoetje aan de groente met een hartige toon van de maillard reactie. Dit recept doet beiden.

Ingrediënten Asperges sous-vide en barbecue

Ingrediënten

  • 1 kilo asperges
  • 1 deciliter olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • Geraspte citroenschil  van een halve citroen

Tools

Voorbereiding

  • Snij de onderkant van de asperges af en schil de asperges.
  • Doe de olijfolie, schil van de citroen, zout en suiker in een bakje en meng dit.
  • Verdeel de asperges over 2 vacumeerzakken en verdeel het mengsel over de asperges.
  • Vacumeer de asperges in de zak.

Asperges sous-vide

Asperges sous-vide bereiden

  • Verwarm je oven voor op 90°
  • Zet de ovenschaal in de oven en laat deze mee verwarmen.
  • Kook een paar liter water, meng dit met wat koud water en giet deze in de ovenschaal.
  • Doe de zakken met de asperges in de schaal met het water in de oven.
  • Meet de temperatuur van het water (tip, leg een kerntemperatuurmeter tussen de zakken).
  • Het water moet ongeveer 80° zijn.
  • Laat dit 40 minuten in de oven garen.
  • Haal de zakken met de asperges uit de oven en leg deze in de vriezer (het garingsproces moet stoppen, daarom doe je dit).

Asperges sous-vide en op de barbecue

Asperges op de barbecue

Asperges op de barbecue

 

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *