Worst van Baaijens & Groenhof

Al lange tijd stond een cursus worst maken op mijn kookwensenlijst. Afgelopen week was het zover. Samen met vriend Baaijens ging ik naar Kookschool Oldenhof waar de Brandt & Levi worstmakers een worstshop gaven. Je leert in zo’n workshop van alles over worst maken, je maakt zelf worst en je gaat met een kilo worst naar huis. Hoe mooi kun je het hebben. Mocht er nog iemand een worstpers over hebben… ik hou me aanbevolen. Ik ga niet het hele worstmaakproces vertellen, daarvoor moet je zelf naar een workshop gaan. Wij hebben 2 soorten worsten gemaakt, 1 met de receptuur van Brandt & Levi voor Citroen & Tijm worst, 1 met onze eigen creatieve receptuur. Die laatste beschrijf ik hier.

Ingrediënten

Ingrediënten worst van Groenhof Baaijens

  • Behalve bovenstaand zat er ook nog een teentje knoflook in.
  • De 30 gram funghi porcini hebben we geweekt in witte wijn.

(Om eerlijk te zijn, we werkten met zijn vieren aan 1 kookeiland. Ik kopieerde het schriftje met de ingrediënten van 1 van de anderen. Deze worst is dus van Baaijens & Groenhof & nog 2. )

Worst maken

Conclusie worstshop: Worst maken is leuk, eigenlijk niet zo moeilijk, je kunt er al je kookcreativiteit in kwijt en je hebt nog meer spullen in je keuken staan als je dit wilt gaan doen.

Worst op de barbecue

Worst van Baaijens Groenhof op de barbecue

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.