Al lange tijd stond een cursus worst maken op mijn kookwensenlijst. Afgelopen week was het zover. Samen met vriend Baaijens ging ik naar Kookschool Oldenhof waar de Brandt & Levi worstmakers een worstshop gaven. Je leert in zo’n workshop van alles over worst maken, je maakt zelf worst en je gaat met een kilo worst naar huis. Hoe mooi kun je het hebben. Mocht er nog iemand een worstpers over hebben… ik hou me aanbevolen. Ik ga niet het hele worstmaakproces vertellen, daarvoor moet je zelf naar een workshop gaan. Wij hebben 2 soorten worsten gemaakt, 1 met de receptuur van Brandt & Levi voor Citroen & Tijm worst, 1 met onze eigen creatieve receptuur. Die laatste beschrijf ik hier.
Ingrediënten
- Behalve bovenstaand zat er ook nog een teentje knoflook in.
- De 30 gram funghi porcini hebben we geweekt in witte wijn.
(Om eerlijk te zijn, we werkten met zijn vieren aan 1 kookeiland. Ik kopieerde het schriftje met de ingrediënten van 1 van de anderen. Deze worst is dus van Baaijens & Groenhof & nog 2. )
Worst maken
Conclusie worstshop: Worst maken is leuk, eigenlijk niet zo moeilijk, je kunt er al je kookcreativiteit in kwijt en je hebt nog meer spullen in je keuken staan als je dit wilt gaan doen.
Worst op de barbecue
- Maak een barbecue aan met een directe en een indirecte zone, ongeveer 160°-180°.
- Grill de worsten boven de directe zone. Let op dat je de deksel er snel opdoet als je te hete vlammen krijg.
- Als ze te snel gaan, leg je ze even in de indirecte zone.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!