Zeewolffilet in parmaham

Een zeewolf is een enge vis. Ik hoop dat ik hem met zwemmen niet tegenkom. Dat zal ook wel niet zo snel, want hij zwemt in de Noordelijke Atlantische Oceaan. Op de barbecue is het een lieflijk beest, dat dan weer wel. Witvis is vaak wat lastig op een barbecue, hij valt nog al eens uit elkaar. Maar als je de zeewolffilet in parmaham rolt, heb je dat probleem zo opgelost.

Ingrediënten

  • Zeewolffilet
  • Parmaham
  • 1 potje Zongedroogde tomaten in olie
  • Basilicum
  • Peper & Zout

De hoeveelheden zijn wat lastig. Ik gebruik een heel potje zongedroogde tomaten en een bakje basilicum voor de tapenade. Ik had een 1,4 kilo Zeewolffilet en 250 gram parmaham. Dat was meer dan genoeg voor 6 personen.

Tools

Bereiding

  • Doe de basilicum en de zongedroogde tomaten in een keukenmachine met een scherp mes. Maak er een smeuïge tapenade van. Daar zal je de olie van de zongedroogde tomaten ook voor nodig hebben.
  • Leg een vel bakpapier op je aanrecht. Leg hier van boven naar beneden touwtjes op.
  • maak een plakkaat van de plakjes parmaham.
  • Smeer de parmaham in met de tapenade
  • Leg hier de vis op
  • Bestrooi de vis met peper en zout

  • Gebruik het bakpapier om er een rolletje van te maken. Bindt het geheel vast met de touwtjes.
  • Snij het in handige stukken van 15 tot 20 centimeter.

Zeewolffilet op de barbecue

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.