Zelfgemaakte pesto – de lekkerste

Pesto uit een potje is erg makkelijk. Zelf maken is veel lekkerder. En je hoeft er geen koksopleiding voor te hebben. Wel een keukenmachine. De pesto die je gister hebt gemaakt is lekkerder dan die van vandaag. Als het een dag staat is het echt lekkerder. Nu één keer veel pesto maken… je begrijpt dat de volgende nieuwere recepten allemaal pesto als ingrediënt hebben. Het recept is voor ongeveer 400 ml pesto.

Basilicum voor pestoIngrediënten

  • 3 plantjes basilicum
  • 1 citroen
  • 5 teentjes knoflook
  • 5 teentjes knoflook
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram pijnboompitten
  • 75 ml extra virgin olijfolie

Tools

Bereiding van de pesto

  • Rooster de pijnboompitten in een pannetje zonder olie goudbruin. Leg ze op keukenpapier om het vet eruit te laten lopen.
  • Rasp 150 gram Parmezaanse kaas.
  • Pers de citroen uit en vang het sap op in een bakje.
  • Haal de blaadjes van de basilicumplantjes en doe deze in de keukenmachine.
  • Doe de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten erbij.
  • Maal kort.
  • Doe dan de citroensap erbij en de olijfolie. Maal tot je een smeuïge massa krijgt.

Pesto in keukenmachine

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *