De lekkerste knoflooksaus maakte je gisteren

Knoflooksaus zelf maken is makkelijk en gaat best snel. Maar je moet hem wel gisteren gemaakt hebben. Als de knoflook er langer intrekt, dan is de saus nog lekkerder. Een goede knoflooksaus heeft een fris zuurtje, en geen suiker. Ik heb hier het recept voor een partybak . Super bij spareribs of gepofte aardappels. Hoop dat je partner ook mee-eet.Ingrediënten knoflooksaus

Ingrediënten

Voor een hele grote bak

  • 2 potjes crème fraîche
  • Scheutje citroensap
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 100 milliliter karnemelk
  • 3 grote tenen spaanse knoflook
  • Handje verse peterselie
  • Handje verse bieslook
  • Peper en zout

Bereiding knoflooksaus

  • Pel de tenen knoflook en snij ze heel fijn, echt heel erg fijn. Fijngesneden is toch echt lekkerder dan geperste knoflook.
  • Snij de peterselie heel fijn.
  • Snij de bieslook heel fijn.
  • Doe alles in een bak en meng goed.
  • Proef, en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  • Zet het afgedekt een dag in de koelkast.

Zelfgemaakte knoflooksaus

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.