Zuurkool

Zuurkool op de barbecue? Het is verrassend lekker. Je hebt er wel een ovenschaal bij nodig, of van die leuke handige bakjes. Door het lange smoren wordt de zuurkool mild.

Ingrediënten

  • 2 pakjes zuurkool
  • 1 pot appelmoes
  • 1 pak appelsap
  • 4 laurierblaadjes
  • 8 jeneverbessen
  • 100 gram pancetta of ontbijtspek
  • Bakboter of Graisse de Canard

Bereiding

  • Maak een barbecue aan met een indirecte en een directe zone, ongeveer 150° in de indirecte zone
  • Verwarm de bakjes of je ovenschaap op de barbecue
  • Doe er wat ganzenvet of bakboter in
  • braad de pancetta in het ganzenvet

Gebakken Panchetta

  • Laat het vocht uit de pakjes zuurkool lopen en doe de zuurkool in de ovenschaal of schaaltjes
  • Doe er een scheut appelsap bij
  • Doe er een paar flinke scheppen appelmoes bij
  • Doe de jeneverbessen en laurierblaadjes erbij
  • Laat dit 45 minuten op de indirecte zone smoren. Roer af en toe om.
  • Als het te droog wordt, doe je er wat appelsap bij.
  • Nu nog 10-15 minuten smoren.

Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.