Zwaardvis is een stevige witte vis. Het ligt niet bij de (mijn) Albert Heijn, op de markt of in de viswinkel is het vaak wel te krijgen. Het is een fantastische vis voor op de barbecue. De knoflook-amandelboter maakt het helemaal af. Als je de boter een paar uur eerder maakt, is die nog lekkerder. De vis moet je een uur of 2 in de marinade leggen.
Ingrediënten voor de marinade
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 citroen
- Handje fijngesneden bieslook
- Teentje knoflook
- Beetje chilivlokken
- Theelepel grof zeezout
- 1/2 theelepel tijm
Ingrediënten amandel-knoflookboter
- Handje gepelde amandelen
- 3tenen knoflook
- 250 gram boter
- Handje fijngesneden dille
- Zout
- Peper
En je hebt natuurlijk zwaardvissteaks nodig.
Voorbereiding zwaardvissteaks
- Doe 4 eetlepels olijfolie in een kommetje.
- Snij de knoflook fijn en doe die erbij.
- Rasp de citroen. Doe de rasp in het kommetje.
- Pers de citroen en doe de citroensap in het kommetje.
- Doe de bieslook en tijm erbij.
- Voeg een snufje zout, peper en chilivlokken toe.
- Meng alles door elkaar.
- Doe de steaks in een ziplockzak of diepvrieszak.
- Doe de marinade erbij.
- Sluit af en leg 2-4 uur in de koelkast. Langer maakt het niet lekkerder.
Bereiding amandel-knoflookboter
- Hak de amandelen fijn.
- Schil de knoflook tenen en snij ze doormidden.
- Rooster de amandelen en tenen knoflook in een pannetje. Niet al te heet, ze moeten niet zwart worden.
- Laat de amandelen en de knoflook afkoelen.
- Hak de amandelen en de knoflook fijn.
- Doe de amandelen, knoflook, dille, peper en zout bij de boter.
- Meng het geheel door elkaar.
- Zet het weg in de koelkast.
Op de barbecue
- Zorg voor een hete barbecue.
- Haal de steaks uit de marinade.
- Grill ze 8-10 minuten aan beide kanten.
- Leg ze op een bord en doe er een flinke schep van de amandel-knoflookboter overheen.
Wil je wekelijks een update over de nieuwe recepten op de site? Dat kan! Schrijf je in. Geen reclame, geen verkoop. Beloofd!